Lokaal, GRASGEVOERD rundvlees

Liefde voor dier en ambacht

Lenstra lokaal is een plek waar de liefde voor het dier en de ambacht van het product centraal staan. Onze dieren leven een goed leven en groeien rustig op in het kruidenrijke natuurgebied It Fryske Gea. “Van kalf tot bord”, de volledige keten in eigen hand.

Ondernemer Pieter Lenstra heeft een passie voor de mooiste producten. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk aspect, zodat we in de toekomst nog steeds van kun deze mooie producten kunnen genieten.

Het concept heet “Van kalf tot bord”. Alles binnen de keten vanaf de geboorte van het kalf tot aan het eindproduct beheren wij zelf en zal zich afspelen binnen een straal van maximaal 5 kilometer. Dit is uniek, echt uniek! Met dit concept dragen wij bij aan een toekomstbestendige wereld.

Graag tot ziens op onze boerderij!,

-Pieter Lenstra-

Assortiment

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Reviews

5/5

Natuur

Een belangrijk aspect binnen deze keten is het natuurlandschap wat grenst aan de Tjonger. Dit natuurlandschap is rijk aan kruidenrijke gewassen wat het uiteindelijke product ten goede komt. Doordat wij mest weer terugbrengen op het land, ontstaat een rijk bodem leven wat uiteindelijk zorgt voor veel weidevogels.

Ruime stal

Wij hebben gekozen voor een ruime potstal, waarin we buiten naar binnen willen halen. Het dak is volledig licht doorlatend, er groeien bomen in de stal, en de dieren lopen op strooisel van ons natuurland. Daarnaast is de stal zo gebouwd dat er veel ventilatie mogelijk is. Goede ventilatie draagt bij aan een goede weerstand, wat er uiteindelijk zorgt voor sterke dieren. Daarom zal er bij ons geen (preventieve) antibiotica worden gebruikt.

Eigen slagerij

Bij het concept hoort uiteindelijk ook een eigen slagerij. Deze slagerij is toegankelijk voor iedereen. In de slagerij maken wij smaakvolle producten die stuk voor stuk ambachtelijk worden verwerkt. Van worst tot hamburger, van (gegaard) stoofvlees tot overheerlijke malse biefstuk. "U vraagt, wij draaien".

Nieuws

Pilot diervriendelijke kalverketen

Lees meer over de pilot diervriendelijke kalverketen. Een samenwerkingsverband tussen Melkveehouderij Piek, slachtbedrijf Wouters en kalverhouderij Lenstra.

Proeflokaal

Mocht u kennis willen maken met het product, komt u dan eens een kijkje nemen in het proeflokaal. Samen met Rolf Hoekstra, ambassadeur van Green Egg, organiseren wij ook culinaire verzorging.

Boerderij bezoeken

Aangezien we u graag laten zien wat we doen en hoe we het doen, gaan wij een skybox bouwen zodat u kunt zien hoe de dieren leven. Deze skybox kunt u ook huren voor o.a. vergaderingen of kantoorruimte.

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.